SANSUIKYÔ, Dojo Budista Zen de Girona

VACANCES I VACUÏTAT

Chinrei Gérard Pilet

juliol 2012

El temps de vacances ha arribat. Com cada any per aquestes dates, milions de ciutadans deixen les ciutats per anar a alguna destinació concreta, fugint així de l'estrès de la vida quotidiana sovint opressora marcada per una cursa contra el temps.

El que manca a moltes persones avui dia, és temps per viure: hi ha tantes coses a fer en un sol dia, tants correus electrònics a respondre, tants missatges telefònics ... Aquest és el resultat dels últims descobriments tecnològics: la urgència impregna les nostres vides sense adonar-nos-en, fins al punt que ara sembla incongruent no estar localitzable en qualsevol moment del dia.

Les eines tecnològiques en qüestió es poden transportar fàcilment al lloc de vacances i hi ha el risc que fins i tot durant aquestes, el buit a que aspirem i que suggereix l'etimologia de la paraula "vacances" (que com la paraula "buit " ve del llatí " vacare ": estar vacant, estar buit) sigui ràpidament reomplert ...

A mesura que ens acostem a l'època de vacances, el Mestre Deshimaru convidava a vacances espirituals, és a dir, a alguns dies dedicats exclusivament a la pràctica de la Via. Aquest és sens dubte la forma més eficient de buidar, de "tornar a ku" (prenent prestada una frase que ell estimava) i per proporcionar un oasi de desacceleració.

Tornar a la pàgina anterior