SANSUIKYÔ, Dojo Budista Zen de Girona

Qui Som

L'Associació

altar del dojo

El dojo Zen de Girona "Sansuykyô" som un grup de practicants reconegut i amb el vist-i-plau de l’AZI (Associació Zen Internacional a la qual pertany, creada pel mestre Taisen Deshimaru) i del Dpt. de Justícia de la Generalitat (any 2002)

L'objectiu del nostre grup és, principalment, la de practicar la meditació zen, el zazen i de difondre la pràctica del Zen tal com ha estat ensenyat i transmès pel seu fundador Taisen Deshimaru.

Som completament independents financerament i no rebem cap ajuda. Hem de comptar amb els nostres propis recursos.

Cap membre del grup rep cap remuneració.

La quota indicativa per ser membre del dojo és de 30€ mensuals que es fa per cobrament bancari.

En cas de donar-se de baixa només cal trucar o avisar per correu o e-mail.

El mestre referent del dojo és Guy Mokuho Mercier.

Per conèixer “què és això del Zen?” hi ha una aproximadament una vegada al mes una Introducció a la qual s’hi pot assistir sense ser-ne membre.

Sansui Kyô

Les muntanyes i les aigües son Ara la realització de la Via dels antics Budes.
I seguint la seva Llei, realitzen els seus últims mèrits.
Cada una d'elles, restant en la seva expressió fenomènica, realitza la Plenitud.
                             Mestre Eihei Dogen

És una obra escrita per el mestre Eihei Dôgen (1200-1253) el fundador de l'escola Soto del Zen al Japó, que forma part del Shôbôgenzô, la seva obra cabdal.

Es diu de Sansuikyô que és un dels seus més bells texts, malgrat la seva complexitat. Tracta de la qüestió de la Natura i de la potencialitat de la paraula a través dels sutres.

El mot *sansui* (muntanyes i rius) en la cultura xino-japonesa vol dir "literalment "el que és per si mateix" "el que esdevé espontàniament". El mot "Natura" (*shizen*), tal com l'entenem els occidentals, no sorgeix fins el 1891. Així doncs era per *sansui* que tradicionalment en l'època de Dögen s'anomenava la "Natura"

Per una altra part cal recordar que els sutres (*kyô*) son la transmissió oral de la Via, Transmeten tots els ensenyaments que han de ser compresos. D'aquí la tradició en les diverses escoles budistes d'estudiar-los, cantar-los, recitar-los.

Sansuikyô, El sutra de les muntanyes i els rius . . . Les muntanyes i les aigües, són com un sutra. . .